آیا آنژیو قلب خطرناک است + عوارض آن

آیا آنژیو قلب خطرناک است

فهرست مطالب

یکی از اصلی‌ترین مشکلات قلبی-عروقی، گرفتگی رگ ‌های قلبی و خطر مرگ در طی انجام آنژیوگرافی است. در گذشته، درمان ‌های موثری برای این بیماری ‌ها وجود نداشت؛ اما امروزه، با پیشرفت علم پزشکی، روش ‌های درمانی موثری برای مشکلات قلبی ابداع شده‌ اند که آنژیوگرافی یکی از این روش ‌ها است. اگرچه انجام آنژیوگرافی همچنان ممکن است با خطرات و عوارضی همراه باشد، اما احتمال آن ها در شرایط نرمال بسیار پایین است.

خطرات آنژیو قلب

آنژیوگرافی قلب یک روش تشخیصی است که برای ارزیابی وضعیت عروق قلب استفاده می‌شود. اگرچه این روش معمولاً ایمن است، اما همانند هر روش تشخیصی و درمانی دیگر، ممکن است با برخی خطرات همراه باشد که عبارتند از:

خونریزی و تورم در محل ورود کاتتر

در طی انجام آنژیوگرافی، یک کاتتر نازک از طریق یک رگ خونی در ناحیه کشاله ران یا مچ دست وارد بدن می ‌شود. این ورود کاتتر ممکن است باعث خونریزی مختصر و تورم در محل ورود شود. این عارضه معمولا خفیف بوده و با مراقبت ‌های ساده درمان می‌ شود.

آسیب به عروق خونی

هنگام ورود کاتتر به عروق خونی، امکان آسیب رساندن به این عروق وجود دارد. در موارد نادر، این آسیب ممکن است جدی باشد.

واکنش آلرژیک به ماده حاجب

برای انجام آنژیوگرافی، ماده‌ ای به نام ماده حاجب (ماده ‌ای که باعث مشخص شدن عروق در تصویربرداری می‌ شود) به بدن بیمار تزریق خواهد شد. برخی افراد ممکن است نسبت به این ماده آلرژی داشته باشند که می ‌تواند عوارضی مانند تهوع، حساسیت پوستی و در موارد نادر شوک آنافیلاکتیک ایجاد کند.

عفونت در محل ورود کاتتر

هرچند نادر، اما امکان ایجاد عفونت در محل ورود کاتتر وجود دارد که می ‌تواند نیاز به درمان با آنتی ‌بیوتیک داشته باشد.

لخته شدن خون

در موارد بسیار نادر، ممکن است تشکیل لخته خونی در عروق رخ دهد که بروز چنین اتفاقی باعث ایجاد عوارضی مانند سکته قلبی یا سکته مغزی خواهد شد.

احتمال مرگ بیمار

در موارد بسیار نادر، انجام آنژیوگرافی ممکن است منجر به مرگ بیمار شود. این احتمال بسیار کم بوده و بستگی به شرایط بالینی بیمار و وضعیت عروق قلبی او دارد.

با وجود تمام خطرات احتمالی که بعد از آنژیوگرافی وجود دارد، از آن به عنوان یک روش ایمن و موثر برای تشخیص بیماری‌ های قلبی-عروقی یاد می ‌شود و در صورت انجام آن توسط پزشکان مجرب و رعایت دستورالعمل‌ های ایمنی، خطرات آن به حداقل خواهد رسید. این روش به پزشکان امکان می ‌دهد تا وضعیت عروق قلب را به طور دقیق ارزیابی کرده و در صورت نیاز، اقدامات درمانی مناسب را انجام دهند.

درون رگ قلب

عوارض بعد از آنژیوگرافی قلب

آنژیوگرافی نیز مانند هر روش درمانی دیگری، ممکن است با بروز عوارض و مشکلاتی همراه باشد که شدت و نوع آن ها در افراد مختلف، یکسان نخواهد بود. برخی از رایج ترین عوارض بعد از انجام آنژیوگرافی شامل موارد زیر هستند:

درد در ناحیه آنژیوگرافی

آنژیوگرافی معمولا از طریق دست یا کشاله ران انجام می ‌شود. درد در ناحیه آنژیوگرافی یکی از شایع ‌ترین عوارض است که بعد از این آزمایش در بسیاری از بیماران رخ می ‌دهد. این درد به دلیل ورود و خروج لوله به داخل رگ‌ ها ایجاد می ‌شود و طبیعی است که معمولا برای مدتی ادامه پیدا می کند؛ اما خطرناک نیست.

احساس درد در قلب

احساس درد در قلب یکی دیگر از عوارض رایج آنژیوگرافی است. درد قلب و قفسه سینه نیز طبیعی بوده و معمولا پس از مدتی از بین می ‌رود.

احتمال ابتلا به سرطان

احتمال ابتلا به سرطان یکی از عوارض آنژیوگرافی است. این خطر ناشی از تابش مستقیم اشعه X در طول انجام آزمایش خواهد بود.

عکس ‌العمل‌ های شدید بدن

عکس ‌العمل ‌های شدید بدن به ماده حاجب آنژیوگرافی از جمله عوارض شایع این روش است. در این موارد، بیمار معمولا با خارش و لکه ‌های قرمز بر روی پوست مواجه می ‌شود. در صورت تشدید این واکنش، مشکلات تنفسی نیز ممکن است ایجاد شود.

این عکس ‌العمل‌ ها ناشی از حساسیت بدن به ماده حاجب (رنگ کنتراست) تزریق شده در طی آنژیوگرافی هستند. با این حال، در برخی افراد ممکن است بدن نسبت به این ماده واکنش شدیدتری نشان دهد. پزشکان معمولا اقدامات پیشگیرانه لازم را برای کاهش ریسک این عوارض انجام می ‌دهند. در صورت بروز عکس ‌العمل ‌های شدید، درمان ‌های سریع و مناسب برای کنترل آن ها ضروری است.

قلب انسان

هزینه انجام آنژیوگرافی قلب

هزینه آنژیوگرافی عروق کرونر در ایران بسته به عوامل مختلفی متغیر است. برخی از عوامل موثر بر هزینه آنژیوگرافی عبارتند از:

  • محل انجام عمل (بیمارستان دولتی، خصوصی یا تامین اجتماعی)
  • نوع بیمه درمانی بیمار (تحت پوشش بیمه پایه یا بیمه تکمیلی)
  • استفاده از تجهیزات و داروهای خاص در طی عمل
  • وجود یا عدم وجود عوارض پس از انجام آنژیوگرافی

در مراحل مختلف آنژیوگرافی، احتمال انجام برخی آزمایشات نیز وجود دارد. همچنین، در صورت نیاز به انجام آنژیوپلاستی یا استنت گذاری، هزینه های بیشتری به این مبلغ اضافه می شوند. البته بیماران تحت پوشش بیمه پایه یا تکمیلی می توانند بخش قابل توجهی از هزینه ها را از طریق بیمه خود پوشش دهند. در هر صورت، پیشنهاد می شود که قبل از انجام این روش ها، با پزشک مشورت کرده و هزینه دقیق آنژیوگرافی برای شرایط فردی خود را بررسی کنید.

علاوه بر این، شما می توانید با مراجعه به بهترین متخصص قلب تهران، خطرات و عوارض احتمالی آنژیوگرافی قلب را به حداقل برسانید.

دکتر محمدعلی محرابی در سال ۱۳۸۹ با کسب بالاترین نمره در دانشگاه شهید بهشتی، شروع به تحصیل در رشته قلب و عروق کردند. ایشان همچنین از دانشگاه شهید بهشتی، فوق تخصص آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی را دریافت نمودند. در حال حاضر، دکتر محرابی در بیمارستان های فرهیختگان و محب مهر تهران مشغول به انجام عملیات های آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *