علائم و نشانه های سکته قلبی

علائم سکته قلبی

فهرست مطالب

یکی از بیماری های شایع در میان جوانان، میانسالان و افراد مسن جامعه، بیماری های قلب و عروقی است. این بیماری می تواند سکته های قلبی را ایجاد کند. متاسفانه به قدری سکته های قلبی در کشور ما زیاد شده است که ناچاریم برخی از علائم سکته قلبی را بدانیم تا بتوانیم پیش از رخ دادن، جلوی آن را بگیریم. علائم و نشانه های سکته قلبی را در ادامه توضیح می دهیم که می توان با دانستن آن ها، جلوی بروز سکته را تا حد زیادی گرفت. برخی از علائم سکته های قلبی درست پیش از وقوع آن ایجاد می شود. در این لحظات، فرصت بسیار کمی وجود دارد تا شخص به مراکز درمانی رسانده شود.

دقایق و ثانیه ها در این مواقع، بسیار حساس هستند. اگر علائم را به خوبی بشناسید باید سریعا شخص را به بیمارستان برسانید. البته با برخی از اقدامات در خانه هم می توان جلوی بروز سکته را گرفت اما احتمال موفقیت آمیز بودن آنها پایین بوده و نیاز به یک فرد حرفه ای دارد.

دانستن اینکه چگونه قلب سالمی داشته باشیم تا از بروز سکته قلبی جلوگیری کنیم از اهمیت بالایی برخوردار است.

برخی از علائم سکته های قلبی ممکن است خفیف باشند و حتی از چند روز قبل یا حتی 1 ماه قبل از وقوع، شخص را درگیر کنند. این علائم به راحتی قابل تشخیص بوده و می توان با اقدامات به موقع، جلوی آن را گرفت.

علت سکته قلبی چیست ؟

سکته ی قلبی یا همان انفارکتوس میوکارد قلب، حالتی است که فرد به هنگام نرسیدن خون به بافت قلبی تجربه می کند. در نتیجه بخشی از ماهیچه ی آن فلج شده و از کار می افتد. این بخش از ماهیچه اگر خیلی وسیع باشد، شخص فوت می کند و یا تا لحظات مرگ او، زمان زیادی نخواهد گذشت. اما در صورتی که بخشی از ماهیچه دچار از کارافتادگی شود، شانس زنده ماندن در او بالا خواهد بود. دلایل زیادی برای بروز سکته ی قلبی وجود دارد. یکی از دلایل آن می تواند فشار خون باشد. اینکه چه فشار خونی باعث سکته میشود از اهمیت بالایی برخوردار است.

فشار خون بالا می تواند فعالیت ماهیچه ی قلب را زیاد کند. بعد از مدتی عضله قلب به این حالت عادت می کند. اما از آنجا که فشار بالا می تواند منجر به سکته ی مغزی و مشکلات دیگر شود، شخص مجبور است آن را پایین بیاورد. همین پایین و بالا شدن های مکرر فشار می تواند خون رسانی به قلب را کم کرده و احتمال بروز سکته را بالا ببرد. درمان فشار خون باید از اولویت های بیمار باشد. از دلایل دیگر می توان مشکلات مربوط به دریچه های قلب را مطرح کرد. این مشکلات معمولا به صورت ژنتیکی هستند. یکی از مهم ترین دلایل دیگر در بروز سکته های قلبی، عدم فعالیت جسمی، چاقی و اضافه وزن است.

شاید بد نباشد که بگوییم مادر تمام مشکلات قلبی و عروقی و به خصوص سکته های قلبی، اعصاب می باشد. وقتی یک نفر از نظر روحی و اعصاب به هم ریخته باشد و یا حرص و جوش بخورد، به احتمال زیاد، در معرض سکته ی قلبی قرار خواهد گرفت.

تشریح فرایند سکته قلبی

علائم سکته قلبی قبل از وقوع

  1. احساس درد در بالا تنه به گونه ای که ناگهانی پیش بیاید. این درد ممکن است از قفسه سینه در جلو و پشت آغاز شده و به بازوها منتشر شود. سپس به گردن و فک رسیده و احساس سنگینی در آن ایجاد کند.
  2.  گرما و تعریق ناگهانی بیش از حد حتی ممکن است در فصل سرما هم بوجود بیاید و حس شود.
  3.  دل درد هم می تواند از علائم سکته قلبی باشد که ممکن است به شکل سوزش سر دل باشد. البته نباید با مشکلات معده اشتباه گرفته شود چون این علامت به تنهایی نمی تواند نشان از سکته قلبی باشد. باید با برخی از عوامل دیگر نیز همراه باشد.
  4.  تنگی نفس در فرد می تواند همراه با درد قفسه سینه باشد و یا اصلا هیچ دردی در این ناحیه را احساس نکند.
  5.  احساس سبکی در سر پیش از سکته قلبی زیاد است. زیرا قفسه سینه ی فرد، فشار زیادی را در لحظه ی سکته و پیش از آن تجربه می کند. لذا ممکن است سبکی سر یا سرگیجه و بیهوشی را هم تجربه کند.
  6. تهوع و استفراغ بی دلیل می تواند همراه با علائم دیگر، نشان از سکته قلبی باشد.
  7.  تپش قلب و اضطراب می تواند دو نشانه مهم پیش از سکته باشد. ممکن است بیمار بدون هیچ دلیلی احساس اضطراب و عذاب داشته باشد و حتی بروز حملات پانیک در خود نشان دهد. همچنین ممکن است تپیدن شدید قلب را به وضوح متوجه شود.
  8. احساس درد و ناراحتی در قفسه سینه که می تواند خفیف باشد و چند دقیقه طول بکشد یا حتی شدید باشد. گاهی ممکن است فروکش کننده هم باشد.

حالا که علائم بروز سکته قلبی در بیداری یا خواب را متوجه شدید، باید بگوییم که بروز سکته قلبی در موارد کامل و شدید می تواند گاهی تا 20 دقیقه هم طول بکشد. اما سکته های خفیف می تواند دو تا 5 دقیقه طول بکشد. تمام این علائم از مدت ها قبل می تواند فرد را آگاه کند . اما در مواردی هم وجود دارد که هیچ علامتی بروز نمی کند.

علائم سکته قلبی در مردان

علائم سکته قلبی خاموش

برخی از سکته های قلبی هم به سکته ی خاموش معروف هستند و متاسفانه بدون هیچ علائم و نشانه ای، بروز می کنند. افرادی که همیشه حرص و جوش می خورند و یا فعالیت های سنگین مانند وزنه برداری و پاورلیفتینگ کار می کنند، در معرض بروز چنین سکته ی ناگهانی هستند. این سکته ممکن است منجر به ایست قلبی شود.

هر کس که به صورت حرفه ای ورزش را دنبال می کند، می تواند در معرض بروز این خطر باشد.

علائم سکته قلبی خفیف در مردان

سکته قلبی خفیف یا آنفارکتوس میوکارد بدون صعود قطعه ST، ممکن است علائم واضح و شدیدی نداشته باشد و همین امر تشخیص آن را دشوار می‌کند. با این حال، آگاهی از علائم زیر می‌تواند به تشخیص زودهنگام و اقدامات درمانی مناسب کمک کند:

علائم رایج:

  • درد قفسه سینه: این درد ممکن است به صورت فشار، سنگینی، سوزش یا ناراحتی در ناحیه وسط سینه احساس شود.
  • درد در نواحی دیگر بدن: درد ممکن است به بازوها، شانه‌ها، گردن، فک یا حتی شکم نیز انتشار یابد.
  • تنگی نفس: احساس کمبود هوا یا مشکل در تنفس عمیق.
  • خستگی مفرط: احساس خستگی و ضعف غیرعادی.
  • عرق سرد: عرق کردن شدید و ناگهانی.
  • تهوع و استفراغ: احساس ناراحتی معده.
  • سرگیجه و سبکی سر: احساس سرگیجه یا ضعف.

علائم سکته قلبی خفیف در زنان

سکته قلبی در زنان اغلب با علائم متفاوتی نسبت به مردان بروز می‌کند و همین امر تشخیص آن را پیچیده‌تر می‌کند. به همین دلیل، آشنایی با علائم سکته قلبی در زنان بسیار مهم است.

علائم رایج سکته قلبی در زنان:

  • درد قفسه سینه: این درد ممکن است به شکل فشار، سنگینی، سوزش یا ناراحتی احساس شود.
  • درد در نواحی دیگر بدن: درد ممکن است به بازوها، شانه‌ها، گردن، فک یا حتی شکم نیز انتشار یابد.
  • تنگی نفس: احساس کمبود هوا یا مشکل در تنفس عمیق.
  • خستگی مفرط: احساس خستگی و ضعف غیرعادی.
  • عرق سرد: عرق کردن شدید و ناگهانی.
  • تهوع و استفراغ: احساس ناراحتی معده.
  • سرگیجه و سبکی سر: احساس سرگیجه یا ضعف.

درد قلب

علامت های سکته قلبی کی بروز می کنند؟

علائم سکته قلبی قبل از وقوع، علائمی هستند که گاهی از چند روز قبل بروز می کنند. در این مواقع، عروق خون رسان قلب کم کم در حال تنگ شدن هستند. اگر این علائم به خوبی تشخیص داده شوند، می توان با مراجعه به موقع به متخصص قلب تهران، جلوی فاجعه را زودتر گرفت. برخی از این علائم مانند تنگی نفس، دل درد، درد و بی قراری در قفسه سینه و پشت کتف و گردن، تغییر تن صدا و گیجی و منگی، درد بازوی چپ و تورم مچ پا و دست، در بین سایر علائم، شایع تر می باشند. حتما به این علائم توجه کنید.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *