از کجا بفهمیم قلبمان سالم است؟

از کجا بفهمیم قلبمان سالم است؟

فهرست مطالب

اگر شما هم می‌خواهید آگاهی خود را درباره‌ی سلامت قلب خود افزایش دهید، تا پایان مقاله همراه ما باشید. قلب به عنوان مهمترین عضو بدن، نیاز به مراقبت منظم و اصولی دارد. از ابتدای صبح تا انتهای شب، تمام فعالیت‌های روزانه، نوع شغل، نوع تغذیه و تمام احساسات شما به طور مستقیم بر روی قلب شما اثر می‌گذارد. برای اطمینان از سلامت قلب خود، انواع مختلفی از راه‌ها وجود دارد که به آن‌ها می‌پردازیم.

فارغ از هرشیوه‌ای که شما برای زندگی اتخاذ کرده‌اید، با کمک پنج فاکتور مهم به راحتی می‌توانید وضعیت سلامت قلب خود را بررسی کنید:

بررسی وضعیت ضربان قلب

اولین نشانه‌ی سلامت قلب شما، تعداد ضربان قلب شما است که برای سن، جنس و میزان فعالیتی که در طول روز دارید، مقداری متفاوت دارد. به طور کلی ضربان قلب نرمال بین بازه‌ی 60 تا 100 تا در دقیقه می‌باشد و مقادیر بالاتر و پایین‌تر آن نشان دهنده‌ی بروز مشکلات مختلفی است که باید حتما به پزشک متخصص مراجعه شود.

مقدار انرژی

یکی از متداول‌ترین مشکلاتی که افراد دارای مشکلات قلبی با آن مواجه هستند، کمبود انرژی در طول روز است. اگر شما هم بدون دلیل خاص دچار خستگی‌ و کمبود انرژی هستید، ممکن است این ضعف نشان دهنده‌ی بروز مشکلات قلبی باشد.

فشار خون

فشار خون نامتعادل از دیگر نشانه‌های مشکلات قلبی است. اندازه گیری فشار خون به راحتی در منزل قابل انجام است و شما به راحتی می‌توانید وضعیت فشارخون خود را کنترل کنید. به طور کلی وضعیت فشار خون 120/80 در یک محدوده‌ی نرمال قرار دارد. فشارخون‌های بسیار نامتعادل متاسفانه منشا بسیاری از حملات قلبی می‌باشد. برای درمان فشار خون بالا یا پایین، بدون نظر پزشک متخصص از داروهای گوناگون استفاده نکنید.

تنفس نرمال

برخلاف بسیاری از افراد که فکر می‌کنند عدم تعادل تعداد تنفس در دقیقه، تنها نشان دهنده‌ی بیماری‌های مرتبط با ریه می‌باشد، تنفس غیرمعمول می‌تواند هشدار دهنده‌ی مشکلات بسیار جدی قلب و عروق باشد که نیازمند رسیدگی بسیار سریع دارد.

کلسترول

انجام آزمایشات خونی مانند بررسی سطح کلسترول و چربی بدن علاوه بر بررسی سلامت قلب، برای وضع عمومی بدن نیز بسیار ضروری است. کلسترول بالا در سطح بدن می‌تواند باعث ایجاد انسداد شود و افراد را به سمت بیماری‌های مختلف مانند بیماری‌های قلبی عروقی و حتی سکته مغزی نیز سوق دهد.

در اینجا بسیاری از علائم مربوط به بیماری‌های قلب و عروق را ذکر کردیم، اگر شما دچار هر گونه مشکل مشابه هستید، در اسرع وقت نسبت به انجام آزمایشات قلب مانند آنژیوگرافی قلب یا اکوکاردیوگرافی زیر نظر متخصص قلب، اقدام کنید. امروزه علاوه بر وجود بهترین پزشک‌های متخصص مثل دکتر محمد علی محرابی متخصص قلب تهران، در اکثر شهرهای ایران می‌توانید در کمترین زمان ممکن به پزشک‌های متخصص قلب و عروق دسترسی داشته باشید.

عکس قلب سالم و ناسالم

عکس قلب سالم و ناسالم

 

چگونه وضعیت سلامت قلبمان را در حالت پایدار قرار دهیم؟

تغذیه مناسب: استفاده از مواد غذایی سالم، سبزیجات به همراه فیبر و دوری از چربی‌های مضر و امثال آن‌ها به طور معجزه آسایی می‌تواند شما را در یک وضعیت پایدار قرار دهد. در کنار تغذیه‌ی سالم، دوری از دخانیات و موارد مشابه آن به طور مستقیم باعث افزایش این حالت خواهد شد.

سلامت روحی: در کنار وضع جسمانی و تغذیه‌ی مناسب، احساسات و عواطف ما می‌توانند بر روی سلامت قلب ما اثر بگذارند. عصبانیت بیش از حد، واکنش‌های زیاد و همچنین قرارگیری در محیط‌هایی با استرس بالا شما را از حالت تعادل خارج می‌کند. سعی کنید آرام باشید.

فعالیت‌های بدنی: سعی کنید حتی اگر اهل ورزش نیستید، یک زمان هرچند کوتاه را به پیاده‌روی اختصاص دهید. با فعالیت‌های بدنی و تحرک کافی، به راحتی می‌توانید وضعیت سلامت قلب خود را در یک حالت کنترل شده قرار دهید.

بررسی وضعیت قلب: چکاپ بدن برای کنترل وضعیت سلامتی بدن شما در طول سال بسیار ضروری است. سعی کنید در یک برنامه منظم، علاوه بر رعایت نکات سلامتی، چکاپ سلامت قلب خود را تحت نظر پزشک متخصص انجام دهید.

سلامتی قلب

جمع بندی

قلب یکی از مهمترین ارگان‌های بدن انسان است که تاثیر مستقیمی بر کیفیت زندگی و طول عمر دارد. با توجه به افزایش شیوع بیماری‌های قلبی و عروقی در جوامع امروزی، کنترل وضعیت سلامت قلب به یک نیاز اساسی تبدیل شده است. شناخت تمامی فاکتورهای موثر بر سلامت قلب و نشانه‌های مرتبط با آن در بازه‌های زمانی منظم بسیار مهم است. بررسی فاکتورهای مختلفی مانند بررسی ضربان قلب، فشار خون، تنفس و کلسترول خون به ما کمک می‌کند تا وضعیت قلب خود را ارزیابی کنیم و از بروز مشکلات جدی پیشگیری کنیم.

علاوه بر عوامل فیزیولوژیکی، سبک زندگی نیز نقش بسزایی در سلامت قلب دارد. از عوامل مرتبط با آن می‌توان به تغذیه مناسب، فعالیت بدنی منظم و همچنین دور بودن از محیط‌های استرس‌زا اشاره کرد که می‌توانند به طور مستقیم بر روی سلامت قلب اثر بگذارند. افرادی که دچار بیماری‌های خاص مانند بیمارهای مربوط به خودایمنی هستند، مراقبت بیشتری نسبت به افراد دیگر نیاز دارند تا سلامت قلب خود را در حالت پایدار قرار دهند. به طورکلی نیاز است تمامی افراد اعم از افراد سالم با زندگی نرمال و افراد دارای بیماری‌های مختلف، نسبت به چکاپ منظم خود اقدام کنند تا در صورت بروز هر گونه مشکل، در سریع‌ترین زمان ممکن برای درمان آن اقدام کنند. شما می‌توانید در تمام شهرهای ایران مانند تهران بزرگ به راحتی با پزشک متخصص قلب ارتباط برقرار کنید.

دکتر قلب

سوالات متداول

چاقی باعث بروز بیماری‌های قلبی می‌شود؟

بدون شک افزایش وزن و تجمع توده‌ی چربی در سطح بدن می‌تواند افراد مختلف را مستعد انواع بیماری‌های قلبی کند. طبق مطالعات انجام شده با کاهش اصولی وزن، سلامت و بهبود عملکرد قلب در افرادی که دچار چاقی مفرط بوده اند، مشاهده شده است.

آیا تمام بیماری‌های قلبی ارثی هستند؟

هرساله تعدادی از افراد به علت مشکلات قلبی ارثی دچار عارضه‌های مختلفی می‌شود. باید بدانید که تمام بیماری‌های قلبی ارثی نمی‌باشد و شیوه‌ی زندگی شما به طور مستقیم بر روی سلامت قلب شما اثر می‌گذارد. انواع غذاهای مصرفی، سبک زندگی و حتی مشکلات روحی نیز می‌تواند شما را به سمت بیماری‌های قلبی سوق دهند.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *