سوزش قلب از چیست؟

سوزش قلب

فهرست مطالب

درد قفسه سینه و سوزش قلب معمولا نشانه ‌هایی هستند که افراد آنها را با بیماری‌ های قلبی جدی مانند حمله قلبی مرتبط می ‌دانند. اگرچه این علائم می ‌توانند نگران ‌کننده باشند؛ اما دلایل متنوعی برای بروز آنها وجود دارد که همگی لزوما جدی و ترسناک نیستند. در واقع، تنها 15 تا 25 درصد از افرادی که به علت درد قفسه سینه به اورژانس مراجعه می ‌کنند، واقعا دچار مشکل قلبی هستند و بقیه موارد علل دیگری دارند که در این مقاله به صورت مفصل بررسی خواهند شد.

سوزش قلب

همه ما حداقل یک بار در زندگی با مشکل سوزش قلب روبرو شده ‌ایم. این مشکل که به نام رفلاکس معده-مری نیز شناخته می ‌شود، ناشی از بازگشت اسید معده به داخل مری است. این موضوع می‌ تواند علائمی مانند ناراحتی در قفسه سینه، طعم تلخ در دهان و سوزش در گلو ایجاد کند.

علت سوزش قلب چیست؟

سوزش قلب در واقع سوزش یا ناراحتی در قفسه سینه بوده و درست پشت استخوان سینه حس می شود. این مشکل مربوط به قلب نیست. این درد اغلب بعد از غذا خوردن، هنگام دراز کشیدن یا خم شدن بدتر می ‌شود. سوزش سر دل گاهی اوقات شایع است و لزوما نشانه مشکل جدی نیست.

اکثر افراد می ‌توانند با تغییر شیوه زندگی و داروها، این مشکل را مدیریت کنند؛ اما اگر سوزش قلب مکرر باشد یا در زندگی روزمره اختلال ایجاد کند، ممکن است نشانه یک بیماری جدی باشد که نیاز به مراقبت پزشکی دارد.

سوزش قلب نشانه ی چیست؟

سوزش قلب معمولا زمانی اتفاق می ‌افتد که اسید معده به مری بر می‌ گردد. این پدیده را ریفلاکس اسید معده یا GERD (Gastroesophageal Reflux Disease) می‌ نامند.

در شرایط طبیعی، هنگام بلع غذا، عضله ‌ای در انتهای مری (اسفنکتر تحتانی مری) شل می ‌شود تا غذا به معده برود. سپس این عضله دوباره منقبض خواهد شد تا از برگشت اسید معده به مری جلوگیری کند. اما اگر این عضله به درستی کار نکند، اسید معده می ‌تواند به مری برگردد و باعث سوزش سر دل شود. این وضعیت به خصوص هنگام خم شدن یا دراز کشیدن بدتر می ‌شود و احساس ناخوشایندی را به همراه دارد.

ریفلاکس اسیدی زمانی رخ می‌ دهد که عضله اسفنکتر در انتهای مری در زمان نامناسب شل می ‌شود و به اسید معده اجازه می ‌دهد که به مری برگردد. این امر می ‌تواند عوارضی مانند سوزش سر دل، GERD و فتق هیاتال را ایجاد کند. حل این مشکل عمدتا شامل تقویت عملکرد اسفنکتر تحتانی مری و محدودیت مصرف غذاهای محرک اسید معده است.

سوزش قلب چگونه است؟

سوزش قلب به صورت درد یا سوزش در قفسه سینه احساس می‌ شود که معمولا پس از غذا خوردن یا هنگام دراز کشیدن اتفاق می ‌افتد. این درد به صورت سوزش، فشار یا نفخ در قفسه سینه بروز می کند و گاهی تا گلو نیز گسترش می یابد. سوزش قلب معمولا پس از صرف غذاهای چرب و پرادویه و هنگام خوابیدن یا خم شدن شدت بیشتری پیدا می کند و انجام فعالیت ‌های بدنی و حرکات سریع نیز می ‌تواند آن را تشدید کند. این علائم بیان ‌کننده بازگشت اسید معده به مری و ایجاد سوزش در این ناحیه می ‌باشند و در صورت تکرار مکرر نیاز به ارزیابی پزشکی وجود دارد.

سوزش قلب عصبی

سوزش قلب عصبی به حالتی اطلاق می ‌شود که در آن فرد احساس درد، سوزش یا ناراحتی در قفسه سینه می ‌کند. این نوع درد اغلب با حملات قلبی اشتباه گرفته می ‌شود؛ اما در واقع ناشی از مشکلات عصبی، عضلانی یا روان‌ شناختی است. علل شایع این سوزش شامل استرس و اضطراب، اختلالات روانی مثل افسردگی، مشکلات عضلانی-اسکلتی در ناحیه قفسه سینه و برخی مشکلات گوارشی است.

این نوع درد می ‌تواند شدید و مزمن باشد و تاثیر زیادی بر کیفیت زندگی فرد خواهد داشت. درمان آن معمولا شامل رفع عامل زمینه ‌ای، مدیریت استرس و درمان‌ های دارویی و فیزیکی برای کاهش درد و ناراحتی است.

چه قرصی برای سوزش قلب خوب است؟

رانولازین یا رنولازین یک داروی ضد آنژین است که برای درمان آنژین مزمن و بعضی بیماری ‌های قلبی دیگر استفاده می‌ شود. آنژین مزمن به وضعیتی اطلاق می ‌شود که با درد یا ناراحتی دوره ‌ای قفسه سینه به علت کاهش جریان خون به عضله قلب مشخص خواهد شد. این درد معمولا هنگام فعالیت یا استرس ایجاد شده و با استراحت یا مصرف نیتروگلیسرین بهبود می ‌یابد.

رانولازین به عنوان یک درمان کمکی برای آنژین مزمن شناخته شده است. این دارو با مکانیسم‌ های متفاوت از داروهای ضد آنژین سنتی مانند نیتروگلیسرین، عمل می ‌کند و می ‌تواند به کاهش علائم و بهبود عملکرد قلبی در بیماران مبتلا به آنژین مزمن کمک کند. رانولازین همچنین ممکن است برای برخی عوارض قلبی دیگر نیز مفید باشد.

سوزش قلب در زنان

علت سوزش قلب در زنان

سوزش قلب در زنان می ‌تواند به دلایل متنوعی ایجاد شود که از جمله آن ها می توانیم به مشکلات گوارشی مانند نفخ و برگشت اسید معده، اختلالات عضلانی-اسکلتی ناشی از تنش عضلانی یا آرتروز، اختلالات روان ‌شناختی همچون استرس و اضطراب، مشکلات قلبی-عروقی از جمله آنژین یا حمله قلبی، سندرم قفسه سینه که در زنان شایع ‌تر است و نوسانات هورمونی در طول دوره یائسگی اشاره کنیم. بررسی دقیق علت سوزش قلب در زنان نیاز به ارزیابی پزشکی کامل دارد تا مشکل زمینه‌ ای مرتبط شناسایی و درمان مناسب ارائه شود.

علت سوزش قلب در مردان

سوزش قلب در مردان نیز مانند زنان می ‌تواند به دلایل متنوعی ایجاد شود. برخی از علل رایج سوزش قلب در مردان عبارتند از:

  • مشکلات قلبی-عروقی
  • اختلالات گوارشی
  • اختلالات عضلانی-اسکلتی
  • مشکلات عصبی و روانی
  • سایر علل مانند عفونت ‌ها، آسیب ‌های قفسه سینه و مصرف برخی داروها

برای سوزش قلب چی خوبه؟

اگر علت بروز سوزش قلب ناشی از مشکلات جدی نباشد، می توان آن را با تغییر رژیم غذایی نیز برطرف کرد. در این شرایط، موارد زیر حائز اهمیت خواهند بود:

  • عدم مصرف غذاهای سرخ شده
  • عدم مصرف نوشیدنی های الکلی
  • پرهیز از پرخوری
  • کاهش مصرف کافئین
  • عدم مصرف پیاز خام
  • جویدن آدامس
  • عدم خوابیدن به پهلو

علت سوزن سوزن شدن قلب

سوزن سوزن شدن قلب می ‌تواند به دلایل مختلفی ایجاد شود. برخی از شایع ‌ترین علل آن عبارتند از:

  • کاهش جریان خون به قلب
  • حمله قلبی
  • پریکاردیت
  • میوکاردیت
  • اختلالات عصبی
  • استرس و اضطراب

علت سوزش قلب

جمع بندی

پزشکان برای مطمئن شدن از عدم ارتباط سوزش قلب با مشکلات و حملات قلبی، معمولا به انجام آزمایش هایی مانند رادیوگرافی قفسه سینه، سی ‌تی اسکن و اکوکاردیوگرافی توصیه می کنند. اگر شما هم با بروز برخی نشانه ها مانند سوزش قلب، نگران بروز مشکلات قلبی احتمالی هستید، می توانید به مطب دکتر محمدعلی محرابی مراجعه نمایید. دکتر محرابی فوق تخصص قلب و عروق و آنژیوگرافی قلب بوده و به عنوان فوق تخصص قلب در تهران شناخته می شود.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *