علائم فشار خون پایین چیست؟

فهرست مطالب

فشار خون پایین به معنای کم بودن فشار خون جاری شده در رگ ها می باشد. در واقع فشار خون به دیواره رگ ها فشار کمتری وارد می کند. در اصطلاح پزشکی با نام هایپوتنشن (Hypotension) معرفی شده است. افت فشار خون در حالت ماکزیمم کمتر از 9 و مینیمم کمتر از 6 میلی‌متر جیوه (mmHg) است. برخی از افراد به طور طبیعی فشار خون پایین تری دارند. در صورتی که برای برخی از افراد علائم فشار خون پایین بسیار آزار دهنده می باشد. برای درمان فشار خون باید در زمان مناسب اقدام نمود؛ زیرا کند بودن جریان فشار خون جاری شده در رگ ها می تواند باعث بروز مشکلات مختلفی شود.

انجام فعالیت های مختلف در طول روز می تواند باعث افت فشار خون شود. در حالت کلی ساده ترین راهکار برای پی بردن به این مسئله اندازه گیری فشار خون می باشد. در پاسخ به سوال چگونه فشار خون را اندازه بگیریم؟ باید اشاره کرد، که به عنوان انواع دستگاه فشارسنج دستی و همچنین دیجیتالی می‌ توان فشار خون را اندازه گیری کرد. سیستولیک یا همان عدد بالا به معنای فشاری است، که در اثر ضربان قلب به شریان ها وارد می شود. دیاستولیک نیز به معنای فشاری است، که شریان ها در اثر ضربان قلب تحمل می کنند.

حالت تهوع

انواع فشار خون پایین

به راحتی در منزل از طریق دستگاه فشار سنج می توانید به افت فشار خون خود پی ببرید. در حالت کلی در صورت مواجه شدن با علائم افت فشار خون، بهترین گزینه مراجعه به پزشک متخصص می باشد. متخصص قلب به یک بررسی ساده می تواند علل بروز این مسئله و بهترین راهکار جهت درمان را ارائه کند. برخلاف تمامی باورهای رایج فشار خون پایین انواع مختلفی دارد. برای درمان فشار خون پایین باید بر اساس نوع آن از تکنیک مناسب استفاده نمود. انواع فشار خون پایین شامل موارد زیر هستند. پزشک با بررسی برخی از ریز فاکتورهای مهم می تواند نوع افت فشار خون را شناسایی کند.

همچنین پس از شناسایی نوع فشار خون پایین مسیر درمان بسیار راحت تر خواهد بود.

افت فشار خون وضعیتی (Orthostatic):

بر اساس جدیدترین بررسی های صورت گرفته؛ حدود ۱۹ درصد از افراد جامعه از این نوع فشار خون پایین رنج می برند. فرد بیمار در اثر فشار خون پایین وضعیتی علائم مختلفی نظیر: سردرد و سرگیجه را تجربه خواهد کرد. این نوع از فشار خون پایین در اثر ایستادن، نشستن و حتی دراز کشیدن ایجاد می شود.

در واقع به صورت لحظه ای جریان خون جاری شده در رگ ها تغییر پیدا می کند. عوامل مختلفی نظیر: بارداری، افزایش سن و مصرف برخی از داروهای خاص باعث بروز این نوع از فشار خون می شود.

افت فشارخون بعد از غذا (Postprandial):

فرد بیمار در این نوع از فشار خون پایین یک الی دو ساعت بعد از خوردن غذا علائم مختلفی را تجربه می کند. این بیماری در اثر مصرف داروهای خاص تشدید می شود. در افراد کهنسال افت فشار خون بعد از غذا بسیار رایج می شود. در بیماران مبتلاء به پارکینسون این نوع از فشار خون بیشتر مشاهده می شود.

ساده ترین راه برای کنترل این بیماری کاهش مصرف کربوهیدرات می باشد. همچنین برای فشار خون بعد از غذا باید نوشیدن آب را در اولویت نخست قرار داد. انتخاب وعده های غذایی کوچک و سبک می تواند باعث کنترل فشار خون شود.

افت فشارخون با واسطه عصبی (Neurally mediated):

این نوع از فشار خون در اثر ایجاد یک اختلال گسترده در سیستم عصبی به وجود می آید. تحت چنین شرایطی فرد علائم مختلفی نظیر: افزایش تعداد ضربان های قلب، سرگیجه و سردرد شدید را تجربه خواهد کرد. بررسی های جدید اثبات کرده است، که یک اختلال غیرارادی بین مغز و قلب باعث بروز چنین مشکلی می شود. توصیه میشود مقاله بهترین قرص برای فشار خون عصبی مطالعه شود.

علت فشار خون پایین

عوامل مختلفی به صورت مستقیم و غیر مستقیم می توانند باعث بروز فشار خون پایین شود. یکی از علل اصلی بروز این بیماری مزمن افت فشار خون ارتواستاتیک می باشد. در واقع افرادی که به صورت سریع از جای خود بلند می شوند؛ دچار افت فشار خون پایین می شوند. تحت چنین شرایطی قلب نمی تواند خون به مقدار کافی را به مغز برساند. از دیگر علل بروز فشار خون پایین برخی از بیماری های سیستم عصبی مرکزی می باشد. برخی از بیماری ها نظیر پارکینسون باعث کاهش فشار خون در بدن می شوند. معمولا این افراد بعد از خوردن غذا دچار افت فشار خون می شوند. به نوعی فرایند گوارش باعث ایجاد اختلال در سیستم پمپاژ خون می شود‌.

از دیگر عوامل موثر در بروز این بیماری کم خونی می باشد. معمولا در اثر صدمات جانی و جراحی های سنگین فرد مقدار قابل توجهی از خون خود را از دست می دهد. تحت چنین شرایطی به دلیل کم خونی فشار وارده بر دیواره رگ ها کاهش پیدا می کند. این افراد علائم مختلفی نظیر: اسهال و استفراغ را نیز تجربه خواهند کرد. بیماری های قلبی و ریوی نیز می تواند باعث کاهش فشار خون جاری شده در رگ ها شود. نارسایی قلبی موجب ضعیف شدن این عضو حیاتی می شوند. به طوری که تعداد ضربان های قلب در هر دقیقه کاهش پیدا می کند.

اندازه گیری فشار خون

عوارض فشار خون پایین

از رایج ترین عوارض فشار خون پایین می توان به شوک عصبی، افتادن، بیهوش شدن، سکته قلبی و حتی سکته مغزی اشاره نمود. تمامی عوارض ناشی از افت فشار خون خطرات جانی برای فرد بیمار می تواند داشته باشد. در همین راستا درمان فشار خون باید اولویت اصلی افراد بیمار باشد. متخصص قلب با ایجاد یک رویکرد درمانی می تواند به کنترل دقیق بیماری کمک بسیار زیادی کند. در پاسخ به سوال چه فشار خونی باعث سکته میشود؟ باید اشاره کرد، که افت فشار خون یا عدم پمپاژ خون از قلب به اعضای مختلف خطر بروز سکته قلبی و مغزی را افزایش می دهد.

در صورتی که خون به مقدار کافی به مغز نرسد؛ فرد سکته مغزی را تجربه خواهد کرد.

احتمال بروز سکته قلبی نیز در این بیماران بسیار بالا است. فشار نرمال برای افراد بالای ۱۸ سال ۱۲۰/۸۰ میلی متر جیوه می باشد. فشار خون طبیعی در بانوان کمی کمتر از آقایان است. در دوران بارداری باید به صورت مداوم فشار خون را چک کرد. افت فشار خون در این دوران می تواند خطر سقط جنین را افزایش دهد.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *